Bankaya yatırılmış olan ve müsaderesine ...

 Bankaya yatırılmış olan ve müsaderesine karar verilen paranın sahibine iadesi, ilgilinin müracaatı halinde Cumhuriyet başsavcılığınca bu hususta bankaya yazılacak yazı üzerine banka tarafından yapılır. Banka tarafından gönderilecek iade işlemini gösteren dekonta istinaden reddiyat makbuzu düzenlenerek kaydı kapatılır.
 Müsadere halinde, yine reddiyat makbuzu düzenlenerek para, imza karşılığında mahallin en büyük mal memurluğuna yatırılır. Alınacak makbuzun numarası, suç eşyası esas kaydındaki özel hanesine işlenir ve makbuz ilgili kartonunda saklanır.
 Suç eşyası ve mal varlığı değerleri ile ilgili işlem sonuçlarının araştırılması, takibi ve kontrolü şu şekilde yerine getirilir. Emanet memuru, emanet bürosuna teslim tarihinden itibaren bir yıl içerisinde, hakkında herhangi bir karar verilmemiş olan eşya veya paraları, ilgili mahkemeden sorulmak üzere Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma veya esas kaydı sayısını ihtiva eden bir yazı ile Cumhuriyet başsavcılığına bildirir.
 Mahkeme veya daire yazı işleri müdürü ile Cumhuriyet başsavcılığı yazı işleri müdürü en geç on beş gün içinde bu eşya ve paraların ilgili bulundukları davaların karara bağlanıp bağlanmadıklarını, hakkında bir karar verilmiş ise kararın bir suretini de eklemek suretiyle aynı yoldan durumu emanet bürosuna bildirirler.
 Emanete alınan eşya ile ilgili davalar karara bağlanmış olup da bu eşyalar için müsadere yahut iadeye ilişkin bir karar verilmemiş olduğunun anlaşılması halinde, ilgilisi veya Cumhuriyet savcısı, davayı gören ya da görmeye yetkili mahkemeden emanete alınan eşya hakkında bir karar verilmesini ister.
 Müsaderesine, iadesine ya da elden çıkarılmasına karar verilen eşyanın tür, cins, nitelik, marka, sayı ve sair vasıflarında tereddüt doğduğu takdirde Cumhuriyet savcısı ilgili mahkemeden bu konuda ek bir karar verilmesini ister.
 Her yıl sonunda suç eşyası esas kaydında halen emanet bürosu görülen eşyanın depolardaki mevcutları ile kayıtların uyumlu olup olmadığının tespiti için sayım ve kontrolleri yapılır. Yapılacak bu işlemler bir tutanak ile kayıt altına alınır. Satılacak suç eşyasının değerinin, satış masraflarını karşılamayacağının belli olması halinde, satışa karar veren hâkimin kararı üzerine komisyon oluşturularak imhasına karar verilir.