Emanet memuru, miktarı ne olursa olsun k...

 Emanet memuru, miktarı ne olursa olsun kasa kaydına kaydettiği memleket dahilinde tedavül eden ve aynen muhafazası gerekmeyen paraları, suç eşyası esas kaydındaki numarasını da belirtmek suretiyle Cumhuriyet başsavcılığı emanet bürosu adına nemalandıracak bir hesapla milli bankalardan birine ayrı ayrı derhal yatırır. Bu hesapta emanet kayıt numarası gösterilir. Emanet bürosunun bulunduğu mahaldeki bankalar tarafından miktarının düşük olması nedeniyle vadeli hesaba kabul edilmeyen paralar, milli bir bankada açılacak vadesiz hesaba yatırılır.
 Hesaptan para çekilmesi, Cumhuriyet savcısının havalesini içeren onaylanmış bir yazıyla mümkündür. Emanet memuru, mahkeme ve diğer resmi daireler tarafından incelenmek üzere yazılı olarak istenilen suç eşyasını, üzerindeki etiketlerde yazılı bilgiyi kapsayan bir yazı ile isteyen makama, esas defterindeki özel yere görevlinin imzasını almak sureti ile teslim eder.
 Zorunluluk bulunmadıkça eşyanın mührü sökülmez. İnceleme sırasında mühür bozulmuş ise eşya yeniden usulüne uygun olmak koşulu ile ambalajlanıp mühürlenir, keyfiyet bu husustaki yazıda belirtilmek sureti ile suç eşyası derhal emanet dairesine iade edilir.
 Mahkemeler ve Cumhuriyet başsavcılıklarınca emanet memurluğundan celbedilen eşya, inceleme sırasında herhangi bir değişikliğe uğradığı takdirde bu husus, iki nüsha olarak düzenlenen bir tutanak ile tespit olunur; tutanağın bir nüshası evraka eklenir, diğeri saklanmak üzere emanet memurluğuna verilmesi gerekir. Emanet memuru eşyada meydana gelen değişikliği esas defterinin düşünceler sütunundaki ilgili bölüme işler. Emanet memuru, teslim alınmaya engel bir durumu bulunmuyor ise iade edilen suç eşyasını kabul eder ve derhal esas defterine kayıt eder. Mühürlü olmayan suç eşyası kabul edilmez ve Cumhuriyet başsavcılığına iade olunur.
 Suç eşyasının emanet dairesine iadesinde de bu husustaki yazı altına suç eşyasının geri alındığına dair şerh düşülerek emanet memuru tarafından imza edilir. Üç ay içerisinde iade edilmeyen emanet suç eşyasının iade edilmeme sebebi ilgili merciden yazı ile sorulur. Yetkisizlik, görevsizlik, kamu davasının açılması, dava nakli veyahut diğer kararlar üzerine evrakı başka bir yer mahkemesine gönderilmiş iş ile ilgili olan suç eşyası, evrakın bulunduğu yere gönderilmek üzere Cumhuriyet başsavcılığına tevdi olunur.