Jandarma birlik komutanlığına hitaben ya...

 Jandarma birlik komutanlığına hitaben yazılıp emanet memuruyla birlikte Cumhuriyet savcısının imzalarını taşıyan ve eşyanın emanet memuruna teslimini öngören bir yazıya müsteniden yapılır. Jandarma birlik komutanlığına teslim edilen eşya ile ilgili bilgiler, suç eşyası esas defterindeki özel sütununa da işaret olunur. Suç eşyasının adalet emanet depolarından geri alınarak yetkili mahkeme nezdindeki Cumhuriyet başsavcılıklarına ilgili yönetmelik esaslarına uygun şekilde yollanmaları sağlanır.
 Terör veya örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen ya da Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlar sebebiyle el konulan, milli savunma veya iç güvenlik hizmetleriyle doğrudan ilgili silah, mühimmat, araç ve gereç ile sarf malzemesinin delil olarak saklanmasına gerek bulunmaması halinde bu eşyaların Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilmesi, mahallin en büyük mülki amiri tarafından soruşturma evresinde hâkim veya kovuşturma evresinde mahkemeden talep edilebilir.
 Talep üzerine verilen kararlara karşı itiraz edilebilir. Soruşturma veya kovuşturma sonunda el konulan eşyanın iadesine karar verildiği takdirde iadenin konusunu rayiç değer oluşturur.
 Emanet bürosunda aşağıda belirtilen kayıtların UYAP'ta tutulması zorunludur. Bu kayıtların içerdiği sütunlar, tahsis amaçlarına uygun şekilde eksiksiz olarak işlenir. Kayıtlar takvim yılına göre tutulur. Bu kayıtlar UYAP'a emanet memuru tarafından güvenli elektronik imza ile onaylanarak işlenir. Kayıtların düzgün ve sağlıklı bir şekilde tutulmasından emanet memuru ile birlikte müdür sorumludur. Emanet bürosunda bazı karar ve işlemlerin kartonunun UYAP'ta tutulması zorunludur.
 Emanet dosyasında bulunan paraların bankaya yatırılması için müzekkere hazırlanır. Sırayla; Emanet İşlemleri ana menüsü, Emanet Memurluğu Kayıt İşlemleri ve Bankaya Para Yatırılması alt menüleri tıklanır. Karşımıza Bankaya Para Yatırılması ekranı gelir. Önce dağıtım yapılacak banka biriminin seçilmesi için Dağıtım Listesi Hazırla düğmesi tıklanır. Bankaya Para Yatırma ekranından İlgili Yeri Seç düğmesi tıklanır.
 Dağıtım listesi hazırlandıktan sonra Bankaya Para Yatırma ekranında, bankaya para yatırma bilgileri doldurulur. Sistemde bulunan emanet dosyasında bulunan belirli miktar parayı ilgili banka şubesine yatırmak için Bankaya Para Yatırma Yazısı hazırlanır.