Sözlü anlatım diğer ismiyle konuşma, kar...

 Sözlü anlatım diğer ismiyle konuşma, karşılıklı duygu ve görüş alış verişini ve günlük yaşamda kişilerin birbirine hitap etmesini sağlayan bir anlatım yoludur. İnsanlar arası sözsüz iletişimle başlayan ilişki konuşmayla sürdürülür veya iletişimin bozulması ve kopmasıyla son bulur. İnsan acısını, kederini, sevincini, neşesini, karşısındakine konuşarak aktarır. Geçmişi, şimdiki durumu ve geleceğiyle kişiliğini ortaya koyar. Düşünceleriyle dünya görüşünü yansıtır.
 Bir konu hakkında konuşmaya başlamadan önce belirlenen konuya uygun anlatım stratejisini tespit etmek ve bu şekilde yol izlemek gerekir. Konuşmanın yapıldığı zaman, yer, içeriği ve konuşmanın yapılacağı kişiler konuşmanın biçimini oluşturur. Konuşma türlerini bilmek, nasıl konuşulması gerektiğine de açıklık getirir.
 Konuşma türlerinden güdümlü konuşma, belirli bir konusu ve amacı olan, bir plan dâhilinde yapılan konuşma stratejisidir. Güdümlü konuşmada önceden belirlenen bir konu hakkında araştırma yapılır. Edinilen bilgiler ve konu ile ilgili düşünceler sözlü olarak aktarılır.
 Serbest konuşma, istenilen bir konuda konuşmacının duygu ve düşüncelerini istediği gibi ifade ettiği konuşma stratejisidir.
 Eleştirel konuşma, belirlenen bir konunun tarafsız bir şekilde ele alındığı hem olumlu hem de olumsuz yönlerinin anlatıldığı konuşma stratejisidir. Eleştirel konuşmalarda bilimsel verilerden yararlanılabilir.
 Yaratıcı konuşma, belirlenen bir konu hakkında birçok konuşmacının yeni fikirler ürettiği konuşma stratejisidir. Konu ilk konuşmacı tarafından ele alınır. Daha sonra her konuşma kendisinden önceki konuşmadaki duygu ve düşüncelerden hareketle kendi fikirlerini ifade eder. Böylece farklı fikirler ortaya çıkar ve yeni bakış açıları ortaya çıkar.
 Empati kurarak konuşma, dinleyenlerin duygu ve düşüncelerini, hislerini anlamaya çalışarak yapılan konuşma stratejisidir. Bu yüzden konuşmacı kendisini dinleyicilerin yerine koyar ve onların içinde bulunduğu durumu anlamaya çalışır. Empati kurarak konuşma konuşmacının konuya ve dinleyicilere ön yargılı bir tutum takınmasını engeller.
 Katılımlı konuşma, konunun daha iyi anlaşılabilmesi için dinleyenlerin de katıldığı konuşma stratejisidir. Konuşmacı zaman zaman konuşmasına ara vererek dinleyicilerin fikirlerini alır ve sorularını cevaplar. Böylece herkesin aktif katılımı sağlanmış olur.