Başka yer Cumhuriyet başsavcılıklarında...

 Başka yer Cumhuriyet başsavcılıklarından gelen soruşturma evrakına ilişkin bir işlem ve eylem yapılmasını içeren ifade, savunma, ön ödeme, adli rapor, eşya teslimi, bilirkişi incelemesi, tercüme ve diğer delil toplama gibi taleplerin talimat defterine kaydı yapılır.
 Cumhuriyet savcısının tensibine göre talimat evrakı, kolluğa gönderilmek ya da bizzat yerine getirilmek sureti ile tamamlanır. Talimat, ekindeki evrak veya belge üzerinde bilirkişi incelemesi veya tercüme yaptırılmasına yönelik bir talebi içeriyor ise bu durumda bilirkişiler, Cumhuriyet savcısı tarafından, Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre İl Adli Yargı Adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tanzim edilen ve onaylanarak ilgili birimlere dağıtılan bilirkişi listesinden yararlanılarak belirlenir.
 Gerekçesi gösterilmek suretiyle zorunluluk halinde listede yer almayan kişiler de bilirkişi olarak atanabilirler. İncelemeye tabi tutulacak olan evrak bilirkişiye, Cumhuriyet savcısı tarafından usulüne uygun olarak yemini (Komisyonca yemin yaptırılan bilirkişiler hariç) yaptırıldıktan sonra zimmetle teslim edilir.
 Bilirkişi veya tercüme ücreti, yapılan işin kapsam ve niteliği, ekonomik koşullar ve bütçe olanakları nazara alınarak ilgili Cumhuriyet savcısı tarafından belirlenir. Buna dair sarf kararı yazılarak evrakına eklenir. Bu şekilde ikmali sağlanan veya yerine getirilmesi mümkün olmayan talimat evrakı, kayıtları kapatılarak ilgili Cumhuriyet başsavcılığına iade edilir.
 Ön ödeme önerileri için de aynı işlemler yapılır. Büroda görevli Cumhuriyet savcıları talimatlar ile ilgili işlemlerde çocuk büro Cumhuriyet savcısı sıfatı ile de görev yapar. Başka yer Cumhuriyet başsavcılıklarından gelen soruşturmaya ait Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 90 ila 98 inci maddeleri arasında düzenlenen yakalama ve gözaltı, yine aynı Kanun'un 116 ila 134'üncü maddeleri arasında düzenlenen arama ve el koymaya dair koruma tedbirlerine ilişkin tüm işlemler, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde nöbetçi Cumhuriyet savcıları tarafından nöbet esasına göre yerine getirilir.
 Soruşturma evrakının Cumhuriyet savcısının gözetiminde bulundurulması gerekmekte olup, kolluğa havale edilen evrak ile başka mahal savcılıklarına yazılan talimatların en geç bir aylık aralarla akıbetleri sorulur. Yurt dışına yazılacak talimatlarla ilgili Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü'nün ilgili genelgelerindeki esaslar dikkate alınır. Cumhuriyet başsavcılığınca talimat bürosu çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi temin edilir.