Evrakın emanet memuru tarafından onayla...

 Evrakın emanet memuru tarafından onaylanması için evrakı onayla düğmesine tıklanır. Karşımıza evrakın dosyasına aktarıldığını bildiren uyarı ekranı gelir. Önce tamam düğmesi, sonra ekranın kapatılması için kapat düğmesi tıklanır ve incelemeye gönderilmiş emanet eşyasının süresi içinde inceleme sonucunun gelmemesi üzerine tekit yazısı hazırlanır.
 İncelemeden dönen emanetlerin sonuçlarının girildiği ayrı bir ekran bulunmaktadır. Sırayla emanet işlemleri ana menüsü ile emanet eşya inceleme işlemleri ve inceleme sonuç bilgilerinin kaydedilmesi alt menüleri tıklanır. Karşımıza dosya sorgulama ekranı gelir. İncelemeden dönen dosyanın sorgulanması için emanet dosya no metin alanları girilip, emanet dosya sorgula ve tamam düğmesi tıklanır.
 Karşımıza inceleme sonuç bilgilerinin kaydedilmesi ekranı gelir. İnceleme sonucu gir düğmesi tıklanır. Gelen ekranda emanet eşyanın bilgileri girilip güncelle düğmesi tıklanır. İşlemin başarıyla gerçekleştiğini belirten uyarı gelince tamam tıklanır. Ekran kapat düğmesiyle kapatılır. İnceleme sonuç bilgilerinin kaydedilmesi ekranında sırayla kaydet ve tamam düğmeleri tıklanıp ekrandan çıkmak için kapat düğmesi kullanılır.
 Savcılıktan görevsizlik veyahut yetkisizlikle emanetin nakli talebi yazısı ilk önce emanet işlemleri savcısının iş listesine düşer. Savcı, iş listesinden işi başlatıp dosyasına kaydının yapabileceği gibi dosya kayıt işleminin yapılması için emanet memuruna da işi aktarabilir.
 İşin emanet memuruna aktarılması durumunda, emanet memuru iş listesinden işi başlatarak evrakın kaydını yapar ve dosyası ile ilişkilendirir. Kaydı yapılmış bir emanet dosyasının ilgili birime nakil müzekkeresini yapmak için sırayla önce emanet işlemleri ana menüsü sonra emanet nakil işlemleri ve nakil ön yazısı hazırlanması alt menüleri tıklanır.
 Karşımıza emanet dosya sorgulama ekranı, dosya türü olarak emanet dosyası seçeneği seçili olarak gelir. Emanet dosya no metin alanları girilip emanet dosyası ara tıklanır. Sistem tarafından ilgili dosya, emanet dosyaları listesine getirilir. Tamam düğmesi tıklanır. Yapılan işlem sonrasında karşımıza nakil ön yazısı hazırlama ekranı gelir. İlk önce emanet eşyanın nakledileceği birim için müzekkere hazırlanır. Dağıtım listesi hazırla düğmesi tıklanır. Dağıtım listesi ekranında ilgili yeri seç düğmesi tıklanır. Hazırlanan evrakın dağıtımının yapılacağı birimi sistemden sorgulamak için sırayla ili ve adı metin alanları doldurulup sorgula düğmesi tıklanır.