Hükümlüler, bulundukları Ceza İnfaz Kur...

 Hükümlüler, bulundukları Ceza İnfaz Kurumlarının içinde veya dışında işyurduna ait atölyelerde veya kurum dışında kamu veya özel sektördeki iş yerlerinde; tutuklular ile hükmen tutuklular ise Ceza İnfaz Kurumu içindeki atölyelerde çalıştırılırlar.
 Hükümlüler, kendi iş yerlerinde veya üçüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımlarına ait yerlerde çalıştırılamazlar. Bu tür yerlerde çalıştığı tespit edilen hükümlüler Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna iade edilir. Gerekli hassasiyeti göstermeyen idareciler hakkında da yasal işlem yapılır.
 Ceza İnfaz Kurumu dışında çalıştırılan hükümlülerin çalıştıkları iş yerinde yatmalarına izin verilmez. Çalışılan yer kendi Ceza İnfaz Kurumlarına yakınsa geceleri kurumlarına dönmeleri zorunludur. Kendi kurumlarının bulunduğu mahallin dışında bir iş yerinde çalıştırılan hükümlülerin geceleri, çalıştıkları mahalleye en yakın Açık Ceza İnfaz Kurumunda, Açık Ceza İnfaz Kurumu bulunmadığı takdirde Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun hükümlü ve tutuklularla irtibatı olmayacak bir bölümünde barındırılır.
 Açık Ceza İnfaz Kurumlarındaki hükümlülerden; iş temin edildiği halde çalışmayanlar, işi savsaklayanlar, boykot edenler, sürekli hastalığı sebebiyle çalışamayacak durumda olanlar ve iş düzenine intibak edemeyenler kapalı Ceza İnfaz Kurumuna iade edilirler.
 Bakanlık; tarım, deniz ve su ürünleri avcılığı, inşaat, yol, maden ve orman gibi iş alanlarında çalışma ekipleri kurabilir. Bu ekip çalışmalarına, Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlüleri ile Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlülük süresinin en az dörtte birini iyi halle geçiren hükümlüler katılırlar. Çalışma zorunluluğunun uygulanmasına elverişli Ceza İnfaz Kurumları yapılıncaya kadar aşağıdaki hükümler uygulanır.
 Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlüleri, çocuk eğitimevi hükümlüleri, Açık Ceza İnfaz Kurumuna seçilme hakkını kazanmış olup da kapasite yetersizliği nedeniyle bu Ceza İnfaz Kurumuna gönderilemeyen ve ilçe Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledilen hükümlüler, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hükümlülerinden şartla salıverilmelerine en çok iki yıl kalanlardan; Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzük'te düzenlenen şartları haiz olup Açık Ceza İnfaz Kurumuna ayrılmış olanlar, kamu veya özel iş yerlerinde, gruplar halinde, Ceza İnfaz Kurumu personelinin gözetimi ve koruması altında çalıştırılabilirler.
 Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarındaki ekip ve grup çalışmalarına katılan hükümlüler dışında kalan hükümlüler, infaz kurumu dışındaki iş alanlarında güvenlik tedbirleri ve jandarma koruması altında çalıştırılabilirler.