Bayrağına ve sicile kayıtlı olup olmad...

 Bayrağına ve sicile kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın bütün gemilere ve bunlarla ilgili ayni haklara ilişkin kararlar kesinleşmedikçe icra edilemez.
 Sicile kayıtlı Türk gemilerine ve bunlarla ilgili aynî haklara ilişkin davalarda davacının lehine hüküm verilirse mahkeme davacının istemine gerek kalmaksızın hükmün tefhimi ile birlikte özetini gemi sicili müdürlüğüne bildirir. Hüküm gemi siciline şerh edilir. Davada verilen karar ileride davacının aleyhine kesinleşirse mahkeme bu hükmün özetini de gemi sicili müdürlüğüne derhal bildirir. Sicile kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın bütün yabancı bayraklı gemiler bakımından mahkeme bu fıkrada öngörülen bildirimleri geminin bayrağını taşıdığı devletin en yakın konsolosluğuna yapar. Hükmün gemi siciline şerh edilmesinden sonra geminin zilyetliğini elde eden kişi aleyhine yeni bir ilâm alınmasına gerek olmadan üçüncü fıkraya göre işlem yapılır.
 Bayrağına ve sicile kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın bir geminin tahliye ve teslimine ilişkin ilâm icra dairesine verilince icra müdürü bir icra emri tebliği suretiyle borçluya yedi gün içinde o geminin teslimini emreder. İcra emrinde alacaklı ve borçlunun ve varsa temsilcilerinin adları ve soyadları ile yerleşim yerleri hükmü veren mahkemenin ismi ile tahliye ve teslimine hükmolunan geminin kimliği ilâmın tarih ve numarası ve icra mahkemesinden veya istinaf ya da temyiz yahut iadei muhakeme yoluyla görülmekte olduğu mahkemeden icranın geri bırakılması hakkında bir karar getirilmedikçe cebrî icraya devam olunacağı yazılır.