Düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya...

 Düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü.
 Alacaklı tarafından tarımsal kredi sözleşmesine dayalı genel haciz yoluyla başlatılan ilamsız takibe karşı borçlunun kredi sözleşmesindeki imzaya itiraz ettiği alacaklının itirazın kaldırılması istemi ile icra mahkemesine başvurduğu mahkemece imza incelemesi sonucunda davanın reddine ve alacaklı aleyhine tazminata hükmedildiği anlaşılmaktadır.
 Yasaya göre borçluya süresi içerisinde gönderilen hesap özetinin muhtevasına alındığından itibaren bir ay içinde itiraz etme hakkı tanınmıştır. Somut olayda borçluya hesap özeti tebliğ edilmiş ve alacaklı banka tarafından itiraz süresi olan bir aylık süre beklenmeden takibe geçildiği anlaşılmış olup bu nedenle istemin reddine karar vermek gerekirken yerinde olmayan gerekçe ile ve işin esası incelenerek sonuca gidilmesi doğru olmayıp mahkeme kararının bu sebeple bozulması gerekir ise de sonuç itibarıyla mahkemece istem reddedildiğinden sonucu doğru olan mahkeme kararının bu gerekçe ile onanması gerekmiştir.
 Ancak bu durumda ilgili mevzuat gereğince talebin esasa ilişkin nedenlerle reddi şeklindeki koşul oluşmayacağından alacaklının tazminatla sorumlu tutulması isabetsiz olup hükmün bu nedenle bozulması gerekir ise de anılan yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını zorunlu kılmadığından kararın düzeltilerek onanması gerekmiştir.