Haczolunan paraları banknotları hamilin...

 Haczolunan paraları banknotları hamiline ait senetleri poliçeler ve sair cirosu kabil senetler ile altın gümüş ve diğer kıymetli şeyleri icra dairesi muhafaza eder.
 Diğer taşınır mallar masrafı peşinen alacaklıdan alınarak muhafaza altına alınır. Alacaklı muvafakat ederse istenildiği zaman verilmek şartıyla muvakkaten borçlu yedinde veya üçüncü şahıs nezdinde bırakılabilir. Üçüncü şahsın elinde bulunan taşınır mallar haczedildiğinde üçüncü şahsın kabulü halinde üçüncü şahsa yediemin olarak bırakılır. Mallar satış mahalline getirilmediği takdirde muhafaza altına alınabilir veya yediemin değişikliği yapılabilir.
 Türkiyenin taraf olduğu uluslararası andlaşma hükümleri saklı kalmak kaydıyla yabancı devlet başkanı parlamento başkanı hükümet başkanı veya hükümet üyelerini taşıyan ulaşım araçları bu kişiler Türkiyede bulundukları sürece muhafaza altına alınamaz ve yediemine bırakılamaz.
 İcra dairesi üçüncü bir şahsa rehnedilmiş olan malları da muhafaza altına alabilir. Ticari işletme rehni kapsamındaki taşınırlar ise icra dairesince satılmalarına karar verilmesinden sonra muhafaza altına alınabilir. Bu mallar paraya çevrilmediği takdirde geri verilir.
 Haczedilen mallar Bakanlık tarafından yetki verilen gerçek veya tüzel kişilere ait lisanslı yediemin depolarında muhafaza edilir. Yetki verilen gerçek veya tüzel kişiler bu yetkilerini Bakanlığın onayıyla alt işleticilere aynı standartları sağlamak koşuluyla devredebilirler. Bu devir yetki verilen gerçek veya tüzel kişilerin sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. Bu depoların yönetmelikte belirlenen nitelik ve şartlara uygunluğunun saptanması sonucunda işletme belgesi Bakanlık tarafından verilir.