Davacı tarafından davalılar aleyhine ve...

 Davacı tarafından davalılar aleyhine verilen dilekçe ile maddi ve manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda davalı kurum aleyhine açılan davanın idari yargıda görüşülmesi gerektiğinden davanın görev yönünden usulden reddine diğer davalı aleyhine açılan davanın ise husumetten reddine dair verilen kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili ve davalılardan ilgili kurum vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçelerinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
 Dava haksız eylem nedeniyle uğranılan maddi ve manevi zararın ödetilmesi istemine ilişkindir. Mahkemece davanın husumet ve yargı yolu nedeniyle reddine karar verilmiş hüküm davacı ve davalılardan ilgili kurum tarafından temyiz edilmiştir.
 Davacı davalının acil durum doktoru olarak görev yaptığını saç ekimi yaptırmak için davalı doktora müracaat ettiğini davalı doktorun saç ekiminin bu hastanede yapılmasının maliyetli olacağını ve başka bir hastanede daha ucuza yapılabileceğini söylemesi üzerine saç ekim işleminin bu hastanede yapıldığını ancak saçların çıkmadığını ve saç derisinin de zarar gördüğünü belirterek maddi ve manevi tazminat isteminde bulunmuştur.
 Mahkemece davalı doktor yönünden kamu görevlilerine husumet yöneltilemeyeceğinden davanın husumetten reddine diğer davalı yönünden ise ilgili mevzuat gereğince idari yargıda tam yargı davası açılması gerektiği gerekçesiyle davanın yargı yolu nedeniyle usulden reddine karar verilmiştir.