Davacı vekili tarafından davalılar aley...

 Davacı vekili tarafından davalılar aleyhine verilen dilekçe ile maddi ve manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kısmen kabulüne dair verilen kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
 Dava haksız fiil nedeniyle uğranılan maddi ve manevi zararın tazmini istemine ilişkindir. Mahkemece istemin kısmen kabulüne karar verilmiş hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
 Davacı davalının telkin ve yönlendirmesi ile diğer davalı tarafından hayati tehlike geçirecek şekilde bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiğini bu nedenle ameliyat olduğunu günlerce hastanede yattığını ve çalışmadığını belirterek maddi ve manevi tazminat isteminde bulunmuştur.
 Yasaya göre taraflar iddia ve savunmalarının özetinin anlaştıkları ve anlaşamadıkları hususların çekişmeli vakıalar hakkında toplanan delillerin delillerin tartışılması ve değerlendirilmesinin sabit görülen vakıalarla bunlardan çıkarılan sonuç ve hukuki sebeplerin ve hükmün sonuç kısmında gerekçeye ait herhangi bir söz tekrar edilmeksizin taleplerden her biri hakkında verilen hükümle taraflara yüklenen borç ve tanınan hakların sıra numarası altında açık şüphe ve tereddüt uyandırmayacak şekilde gösterilmesi gereklidir.
 Davacının dava dilekçesinde davalılardan maddi tazminatı müştereken ve müteselsilen tahsilini istediği anlaşılmaktadır. Davacının talebi değerlendirildiğinde davalı hakkında hüküm kurulmuş ise de diğer davalı hakkında herhangi bir hüküm kurulamamıştır. Mahkeme kararının hüküm kısmı yukarıda belirtilen düzenlemeye uygun olmadığından kararın bozulması gerekmiştir.