Düzeltilmesi istenen Yargıtay ilamıyla...

 Düzeltilmesi istenen Yargıtay ilamıyla bunda atıf yapılan mahkeme kararında yazılı gerekçeler ve dosyada mevcut belgeler karşısında alacaklının karar düzeltme isteği yerinde görülmemiştir. Borçlular diğer fesih nedenleri ile birlikte satış ilanının ilgili kişiye usulsüz tebliğ edildiğini de ileri sürerek yapılan taşınmaz ihalesinin feshi istemi ile icra mahkemesine başvurmuş mahkemece bağımsız bölüm yönünden ihale tutanağında ihalenin başlangıç ve bitiş saatinin yazılmamasının usulsüz olduğu gerekçesiyle bu taşınmaz yönünden ihalenin feshine karar verilmiş kararın alacaklı tarafça temyizi üzerine mahkemece kabul edilen gerekçenin yerinde olmadığı bu bağımsız bölüm yönünden istemin reddi gerektiği belirtilerek bozma kararı verilmiştir.
 Bağımsız bölümün satış ilanında ihalenin de satış ilanına uygun olarak başlayıp bitirildiği anlaşılmaktadır. Satış tutanağında ihalenin başlangıç ve bitiş saati yazıldığı halde yazılmamış gibi kabul edilerek sonuca gidilmesi doğru görülmemiştir.
 Borçluların vekilleri avukat aracılığıyla mahkeme dosyası üzerinden kıymet takdir raporuna itirazda bulunduğu kararın takip dosyası arasında bulunduğu görülmektedir. Bu durumda satış ilanının borçlular vekiline tebliği zorunlu bulunmaktadır. Kıymet takdirine itiraz hakkındaki kararın dosyaya ibraz edilmiş olması karşısında takip dosyasına ayrıca vekaletname sunulmamış olması borçlunun takipte vekille temsil edildiği gerçeğini ortadan kaldırmayacağı gibi vekil ile takip edilen işlerde vekile tebligat zorunlu olduğundan asile yapılan tebligatın usulüne uygun olup olmaması da sonuca etkili değildir.