Alacaklı tarafından çeke dayalı olarak...

 Alacaklı tarafından çeke dayalı olarak başlatılan kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takibe karşı borçlunun ihtiyati haciz kararının kararı veren mahkemenin yargı çevresinde infaz edilmediğini belirterek ihtiyati haciz kararının infazına ilişkin tüm işlemlerin iptali istemi ile icra mahkemesine başvurduğu mahkemece şikayetin kabulüne karar verildiği işbu kararın alacaklı vekilince temyiz edildiği temyiz isteminin süre aşımından reddine karar verildiği anlaşılmaktadır.
 Mahkemece dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda verilen kararın alacaklı vekiline tebliğ edilmediği bu durumda alacaklı vekilinin temyizinin yasal sürede olduğu görülmekle temyiz dilekçesinin süre aşımından reddine dair kararın kaldırılmasına oybirliği ile karar verildi. Alacaklının temyiz itirazlarının incelenmesine geçildi.
 Somut olayda mahkemece duruşma açılmaksızın dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda şikayetin kabulüne karar verildiği görülmektedir. Bu durumda Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin ilgili bölümünde yer alan icra mahkemelerinde takip edilen duruşmasız işler için düzenlenen otuz bin lira maktu vekalet ücretine hükmedilmesi gerekir.
 O halde mahkemece dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda karar verildiğine göre otuz bin lira maktu vekalet ücreti yerine duruşmalı işler için düzenlenen elli bin lira maktu vekalet ücretine hükmedilmesi isabetsiz olup kararın bu nedenle bozulması gerekir ise de anılan yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması yoluna gidilmiştir.