Banka tarafından gönderilen ihtarnameye...

 Banka tarafından gönderilen ihtarnameye karşı borçlular tarafından noterlik vasıtası ile gönderilen ihtarname cevabında borcun bir kısmına ve depo edilmesi istenen çek yaprağına ilişkin olarak itirazda bulunulmuştur.
 Taraflar arasında düzenlenen ipotek akit tablosunun incelenmesinde ipoteğin borçluların bankaya karşı olan tüm borçlarının teminatını teşkil etmek üzere düzenlendiği yani kayıtsız şartsız bir para borcu ikrarını ihtiva etmediği belirlenmiştir. Alacaklı salt bu ipotek akit tablosuna dayanarak borçlular hakkında ilamlı icra takibi yapamaz. Ancak alacaklı borçlulara kredi sözleşmesi ile belirlenen aralıklarda kredi geri ödemesinin yapılmaması nedeni ile noter vasıtası ile hesap kat ihtarnamesi tebliğ etmiş ve tebliğ şerhli ihtarnamenin bir suretini icra takip dosyasına eklemiştir. Bu durumda icra müdürlüğünce mevzuat gereğince borçlulara icra emri gönderilmesi usule uygundur. Borçlular kendilerine gönderilen hesap kat ihtarnamesine süresi içinde itiraz etmekle icra hukuk mahkemesine şikayette bulunma hakkını kazanmışlardır.
 O halde mahkemece icra dosyasında bulunan ipotek akit tabloları hesap kat ihtarnamesi hesap özeti kredi sözleşmeleri borçluların hesap kat ihtarnamesine itirazı birlikte değerlendirilip gerektiğinde bilirkişi incelemesi de yaptırılmak sureti ile şikayete konu alacağın mevzuat kapsamında ispatlanıp ispatlanmadığının ve ayrıca limitin aşılıp aşılmadığının değerlendirilmesi gerekirken ipoteğin üst sınır ipoteği olduğundan ve yargılamayı gerektirdiğinden bahisle takibin iptali yönünde hüküm tesisi isabetsizdir.