Alacaklı tarafından borçlu aleyhine kam...

 Alacaklı tarafından borçlu aleyhine kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile başlatılan icra takibinde borçlu süresi içinde icra mahkemesine başvurarak takibin mükerrer olduğundan bahisle iptalini talep etmiş mahkemece istemin kabulüne ve icra müdürlüğünün dosyasına konu takibin iptaline karar verilmiştir.
 Alacaklı tarafından önce bir adet bonoya dayalı olarak aval veren borçlu aleyhine kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile icra takibi yapıldığı daha sonra aynı alacaklı tarafından borçlu aleyhine aynı bonoya dayalı olarak bu kez keşidecinin mirasçısı sıfatıyla farklı bir dosya ile kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip başlatıldığı anlaşılmıştır.
 İcra takibinin mükerrer olduğu iddiası borca itiraz niteliğinde olup ilk  takipten açıkça feragat edilmediği sürece yeni bir takip yapılamaz. Öte yandan sonraki takibin tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla yapılmış olmasının da sonuca bir etkisi bulunmamaktadır.
 Mahkemece borçlunun mükerrerlik iddiasına dayalı borca itirazının kabulü ile mevzuat uyarınca daha sonra yapılan ilgili dosyadaki takibin durdurulmasına karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile ilk dosyaya konu takibin iptaline karar verilmesi isabetsizdir.
 Alacaklının temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle bozulmasına peşin alınan harcın istek halinde iadesine ilamın tebliğinden itibaren on gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.