Borçlunun icra mahkemesine başvurarak t...

 Borçlunun icra mahkemesine başvurarak takip dosyalarında haczedilen taşınmazın haczine dair yapılan tebligatların usulsüzlüğü ile söz konusu taşınmaz için meskeniyet şikayetinde bulunduğu ve bu nedenle taşınmaz üzerindeki hacizlerin kaldırılmasını istediği mahkemece istemin süreden reddine karar verildiği görülmüştür.
 Taşınmaz üzerine konulan haczin yenilenmesi diye bir müessese mevcut olmayıp aynı takip dosyasından olsa da konulan her haciz yeni bir haciz olup borçlunun konulan her hacze yönelik olarak şikayet hakkı vardır.
 Mahkemece öğrenme tarihi olarak kabul edilen tarih son hacze ilişkin olmayıp daha önce yapılan hacze ilişkin bulunduğundan ve şikayete konu hacizle ilgili bir tebligata da dosya içinde rastlanmadığından borçlunun icra mahkemesine yaptığı başvuru mevzuatta öngörülen yedi günlük yasal süre içerisindedir.
 O halde iş bu takip dosyasındaki meskeniyet şikayeti yönünden mahkemece işin esasının incelenerek oluşacak sonuca göre karar verilmesi gerekirken istemin süre aşımı nedeniyle reddi yönünde hüküm tesisi isabetsizdir.
 Borçlunun şikayet dilekçesinde taşınmazına konulan haczin bildirimine dair tebligatların usulüne uygun olmadığını da belirttiğinden mahkemece tebligatın usulüne uygun yapılıp yapılmadığı hususunun araştırılması tebligatın usulsüz olduğuna kanaat getirildiği takdirde tebligatı öğrenme tarihine göre şikayet süresinde ise işin esasının incelenerek oluşacak sonuca göre karar verilmesi gerekirken istemin süre aşımı nedeniyle reddi yönünde hüküm tesisi de isabetsizdir.