Bütçe ödeneklerinin analitik bütçe uygu...

 Bütçe ödeneklerinin analitik bütçe uygulamasına uygun olarak tahsis edilmesine ve harcanmasına ilişkin esas ve usullere azami düzeyde riayet edilmesi için Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ile Muhasebat Genel Müdürlüğü web sayfalarındaki düzenlemeler dikkatle takip edilecek, ödenek durum cetvellerinin tanzim edilmesi ve tahsis edilen ödeneklerin harcanması sırasında ilgili muhasebe ve mal müdürlükleri ile koordineli bir çalışma içinde bulunulacaktır.
 Zamanaşımına uğramamış bulunan geçen yıllar borçlarına ait ödemeler, borç konusu hizmetlerin yürütüldüğü ilgili tertiplerden yapılacaktır. Personel giderlerine ait ödenekler, Genel Müdürlükten talep edilecektir.
 Ceza infaz kurumlarında, Genel Bütçeye ait hizmetlerde kullanılmakta bulunan matbu evrak ve basılı defter ihtiyacına ilişkin tüm talepler, örnek numaraları ve miktarları açıklanarak, Bakanlığımız İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına gönderilecektir. İşyurtları ile ilgili matbu evrak ihtiyacı, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünden talep olunacak ve bedeli talep eden işyurdu bütçesinden karşılanacaktır.
 Son yıllarda bazı ceza infaz kurumlarındaki taşıtların sık sık ve önemli ölçüde arızalandıkları, bir önceki yıl onarımı yapılan bazı araçların ise bir sonraki yıl aynı arızayı tekrarladığı görülmektedir. Bu nedenle, taşıtların aylık periyodik bakım ve onarımlarına azami özen gösterilerek, ring seferlerine çıkacak araçlar her an sefere hazır halde bulundurulacak, yola çıkmadan önce gerekli tüm bakımları mutlaka zamanında yaptırılacak olup zarara sebebiyet verenler hakkında kanuni soruşturma başlatılacaktır.