Eğitim ve öğretim servisi ile psikososy...

 Eğitim ve öğretim servisi ile psikososyal yardım servisi personelinin kurumda bulunan elektronik ortamdan yararlanması sağlanacak ilgili mevzuat ve bu genelge uyarınca yapmış oldukları çalışmalar ile düzenlemiş oldukları çizelgeler elektronik ortamda saklanacaktır. Eğitim ve öğretim servisi ile psikososyal yardım servisinde internet bağlantısı olan en az bir bilgisayar olacaktır.
 Her düzeydeki eğitim çalışmaları ile kursların desteklenerek hükümlü ve tutukluların motive edilmesi amacıyla diplomalar ile kurslara ilişkin belge ve sertifikalar düzenlenecek törenler ile verilecektir. Törenlere hakim savcılar mülki amir kurum amirleri ve ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurulları başkan ve üyeleri ile dereceye giren hükümlü ve tutuklu yakınlarının katılımının sağlanması konusunda gerekli organizasyonlar kurum idaresince yapılacaktır.
 İş ve meslek eğitimi hükümlü ve tutukluların verimli ve üretken bireyler olarak toplum yaşamına uyumlarını sağlamak ve salıverilmelerinden sonra gelir getirecek bir meslek edinmelerine yardımcı olmak amacıyla uygulanacaktır.
 Kurumlarda her eğitim döneminde eğitim haritasında belirlenmiş oran ve nitelikte iş ve meslek eğitimi kursu açılacak ve hükümlü ile tutukluların söz konusu kurslara katılmaları sağlanacaktır. Hükümlü ve tutukluların yeteneklerine uygun meslek kurslarının seçimi eğitim kurulunun kararıyla yapılacaktır.
 Kursların halk eğitim müdürlükleri üniversiteler belediyeler ticaret ve sanayi odaları meslek federasyonları sivil toplum kuruluşları gibi kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapılarak açılması sağlanacaktır.
 Kurs öğretmeni temin edilirken halk eğitim müdürlüklerinin yanı sıra kurum personelinden serbest meslek erbabından resmi veya özel kuruluşların personelinden gerekli yeterliliğe sahip olanların halk eğitim müdürlüğü iş birliği ile usta öğretici olarak görevlendirilmeleri sağlanacaktır.