Davacı vekili tarafından davalı aleyhin...

 Davacı vekili tarafından davalı aleyhine verilen dilekçe ile maddi ve manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda davanın kısmen kabulüne dair verilen kararın incelenmesi davalı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
 Dava maddi ve manevi tazminat istemine ilişkin olup mahkemece davanın kısmen kabulüne karar verilmiş hüküm davalı vekilince temyiz edilmiştir. Davacı davalı icra memuruna vergi borcuna mahsup edilmek üzere verdiği çekin muhasebe işlerini takip eden ilgiliye verilmesi nedeni ile uğradığı maddi ve manevi zararlarının tazminini talep etmiştir. Davalı davanın reddini savunmuştur. Mahkemece davacının maddi tazminat talebi kısmen kabul edilmiş manevi tazminat talebi red edilmiştir.
 Kanun gereğince icra ve iflas dairesi görevlilerinin kusurlarından doğan tazminat davaları zarar meydana gelmesinde kusuru bulunan görevlilere rücu edilmek üzere idare aleyhine açılabilir. Eldeki dosyada davacı davalı icra memurunun kusuru sonucu uğradığı zararının tazminini talep ettiğinden mahkemece davanın husumet yokluğu nedeni ile reddedilmesi gerekirken işin esası hakkında karar vermesi usul ve yasaya uygun düşmemiş hükmün bu nedenle bozulması gerekmiştir.
 Temyiz edilen kararın yukarıda gösterilen nedenle bozulmasına ve peşin alınan harcın istek halinde geri verilmesine oybirliğiyle karar verildi.