Taraflar arasındaki menfi tespit davası...

 Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.
 Dava icra takibine konu çekteki imzanın davacıya ait olmayıp davacının eski eşine ait olduğu gerekçesiyle borçlu olmadığının tespiti istemine ilişkindir.
 Davalı vekili davacının takibin kesinleşmesinden iki yıl sonra bu davayı açtığını icra dosyasında davacının haciz sırasında borcu kabul ederek taksitler halinde ödeme taahhüdünde bulunduğunu çekteki imzaların davacının eşi tarafından atıldığını bildiğini ve hesabından ödeme yapılarak bu işleme icazet verdiğini böyle bir çok çek ile yapılan ödemeleri bulunan davacının davasında haksız olduğunu belirterek davanın reddi gerektiğini savunmuştur.
 Mahkemece ispatlanamayan davanın reddine icra dosyasına yatırılan paranın ödenmesi davacının talebi ile mahkemece tedbiren durdurulduğundan ve iyiniyetli olmayan davacının yüzde kırk kötü niyet tazminatı ile sorumlu tutulmasına karar verilmiş hüküm davacı vekilince temyiz edilmiştir.
 Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere ve özellikle davacı borçlunun icrada borcu kabul etmiş olduğu gözetilerek yazılı şekilde hüküm kurulmasında isabetsizlik bulunmamasına göre davacı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün onanmasına onama harcının temyiz edenden alınmasına oybirliğiyle karar verildi.