Davacı vekili davalı kooperatifin üyesi...

 Davacı vekili davalı kooperatifin üyesi olan müvekkilinin mali yükümlülüklerini yerine getirmediği iddiasıyla usulsüz ihtar ve tebligatlarla kooperatiften ihraç edildiğini müvekkiline tahsis edilen dairenin kooperatif borcu nedeniyle haczedilerek satıldığını müvekkilinin kendisine yeni daire tahsisi veya daire bedelinin tahsili için davalı kooperatife açtığı dava sürerken gönderilen ihtarların geçersiz olduğunu müvekkilinin davalıya borcu bulunmadığını ileri sürerek ihraç kararının iptalini talep ve dava etmiştir.
 Davalı vekili müvekkili kooperatifin ortağı olan davacının genel kurulca belirlenen aidat ödeme yükümlülüğünü ihtara rağmen yerine getirmediğini savunarak davanın reddini istemiştir.
 Mahkemece iddia savunma ve dosya kapsamına göre davacının kendisine tahsis edilen konutun kooperatif borcu nedeniyle haczedildiği tarih itibarıyla davalıya borcu bulunmadığını haciz sonrası davacının davalı aleyhine konut tahsisi veya yapılan ödemelerin iadesi istemiyle açtığı dava devam ederken davacıya aidat borcunun ödenmesi için ihtar gönderilmesinin anasözleşme ve iyiniyet kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne ihraç kararının iptaline karar verilmiştir.
 Kararı davalı vekili temyiz etmiştir. Dava kooperatif ortaklığından ihraç kararının iptali istemine ilişkindir. Mahkemece yazılı gerekçelerle davanın kabulüne karar verilmiş ise de Yasa uyarınca ortaklıktan çıkarılmasına karar verilen kişilerin hak ve yükümlülükleri çıkarma kararının kesinleşmesine kadar devam eder. Davacıya tahsis edilen konutun kooperatif borcu nedeniyle satılmış olması halinde de davalı kooperatifin ortağı olan ve hakkındaki çıkarma kararı kesinleşmeyen davacının aidat ödeme yükümlülüğü devam eder.
 Davacının davalı kooperatif aleyhine tazminat veya konut tahsisi istemiyle dava açması aidat ödeme yükümlülüğüne engel olmadığı gibi kooperatifin aidat istemesi ve aidat borcunu ödemeyen ortağa ihtarname keşide etmesi için de anılan davanın sonucunun beklenmesine gerek bulunmadığından mahkemece bu gerekçeyle davanın kabulüne karar verilmesi doğru olmamıştır.