Açık Öğretim Lisesine, ortaokul veya il...

 Açık Öğretim Lisesine, ortaokul veya ilköğretim mezunu ya da lise birinci, ikinci, üçüncü sınıflardan ayrılan genç ve yetişkin hükümlü ve tutuklular başvurabilir. Yukarıda belirtilen şartları taşıyanlara Açık Öğretim Lisesine başvuru hakkında bilgi verilerek, okula devam etmeleri özendirilecektir.
 Açık İlköğretim Okulunda her türlü hizmet ücretsiz verilir. Açık Öğretim Lisesinde ise diploma gideri dışında ücret alınmayacaktır. Başvuru için okul müdürlüklerine, öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya daha sonra aslı gönderilmek üzere kurum onaylı fotokopisi, nüfus cüzdanı örneği veya tasdikli fotokopisi ile yeni çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf gönderilecektir.
 Öğrencilerin kayıt işlemleri yakınlarından biri tarafından yapılabilir. Kayıt işlemi öğrencinin bulunduğu kurumun bağlı olduğu il veya ilçede gerçekleştirilecektir. İşlemlerin öğrencinin yakınları tarafından yapılamaması halinde kayıt, kurum idaresince görevlendirilecek bir personel tarafından il veya ilçe halk eğitim müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır.
 Öğrencilerin kitapları okul müdürlükleri tarafından adreslerine postalanmaktadır. Kayıt ve başvurular il veya ilçe halk eğitim müdürlükleri aracılığıyla internet üzerinden yapılacaktır. Personel, kayıt ve başvurularda kodlamaya dikkat edecektir.
 Sınav yapılacak merkezlerin belirlenmesi ve sınav evrakının gönderilmesi için yeni kayıt olan ve okula devam eden öğrenciler, dönem sınavlarından önce kurum içinde yapılacak tarama ile tespit edilecektir. Sınav merkezi olan kurumlardan sınava katılacak öğrencilerin isimleri belirtilmeksizin sadece sayıları Genel Müdürlüğe bildirilecektir. Bu öğrencilerin sınava katılımları için Genel Müdürlükten sınava katılım için izin yazısı gönderilmeyecek, kurum idaresi tarafından sınava katılmaları doğrudan sağlanacaktır.