Eğitim öğretim çalışmaları ile sosyal k...

 Eğitim öğretim çalışmaları ile sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere katılacak hükümlü tutukluların seçimi bağlamında çalışmalara kimlerin katılabileceği kime nasıl ne zaman ve hangi yolla başvurulabileceği çalışmalar ve faaliyetlerde uyulması gereken kurallar idare ve gözlem kurulunca belirlenecek talimatname ve onaylanan program sureti ile birlikte tüm koğuş ve odalara asılacaktır.
 Talimatnamede belirlenmiş kurallar çerçevesinde hükümlü ve tutuklu başvuruları yazılı olarak alınacaktır. Başvurular ikinci müdür öğretmen güvenlik ve gözetim servisinde görev yapan bir infaz ve koruma baş memuru ile eğitim ve öğretim servisinde görevli personelden oluşturulan bir ekip tarafından değerlendirilip katılımcılar belirlenecektir. Güvenlik ve gözetim servisi personeli hasımlılık gibi güvenlikle ilgili konularda yardımcı olacak gerekli olduğunda ilgili servislerden görüş alınacaktır. Belirlenen katılımcı listeleri idare ve gözlem kurulunun onayına sunulacaktır.
 Hükümlü ve tutukluların eğitim öğretim çalışmaları ile sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere çıkarılması bağlamında idare ve gözlem kurulu tarafından onaylanan katılımcı listeleri çalışma ve faaliyetlerin tarih ve yeri de belirtilerek uygulanmak üzere kurum birinci müdürü ikinci müdürler ile güvenlik ve gözetim servisine gönderilecektir. Kurum birinci müdürü onaylanan programın aksatılmadan yürütülmesinden eğitimden sorumlu ikinci müdür ortaya çıkabilecek tüm aksaklıkların giderilmesinden ve hükümlü tutukluların çalışma veya faaliyet yerinde zamanında hazır edilmelerinden sorumlu olacaktır. Diğer ikinci müdürler ile güvenlik ve gözetim servisi personeli çalışma ve faaliyetlerin aksatılmadan yürütülmesine yardımcı olacaklardır.