Öğrenci bilgi formundaki, ilgili bölüml...

 Öğrenci bilgi formundaki, ilgili bölümler doldurularak, öğrencinin kuruma gelişini takip eden en geç üç gün içinde, devam ettiği okulun bağlı bulunduğu il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne iletilecektir. İlgili okul müdürlüğünden gelen cevabi yazı ve eklerinin birer örneği Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.
 Ortaöğretim öğrencilerinden, dokuzuncu sınıfa devam edenlerden ortalama yükseltme sınavlarına katılmak isteyenlerin sınava girecekleri derslerin belirlenmesinde kurum öğretmeni gerekli rehberliği yapacaktır. Öğretmen bulunmayan kurumlarımızda bu derslerin seçilmesi için öğrencinin okulu ile işbirliği yapılacak ve çocuk bilgilendirilecektir.
 Kurum müdürlükleri, ortalama yükseltme ya da sorumluluk sınavlarına katılacak öğrencilerin kimlik bilgileri ile derslerini, okullarından öğrenci bilgi formları gelir gelmez milli eğitim müdürlüklerine gönderecektir.
 Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarına katılacak çocukların teorik sınavları, çocuğun durumunun gizliliğinin korunmaması ve güvenlik gibi sebeplerle, çocuğun kurum dışına çıkartılmasının idare tarafından sakıncalı görülmesi halinde kurumda gerçekleştirilecektir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrencilerinin uygulamalı meslek dersleri sınavları ise okullarında yapılacaktır. Kurum ve okul müdürlüğü arasında yapılacak görüşmeler sonucunda, uygulamalı derslere ait sınavlardan kurumda yapılabileceği konusunda görüş birliğine varılanlar kurumda gerçekleştirilecektir.
 Kurumda yapılacak sınavlar için gerekli ortam hazırlanacak ve sınav komisyon üyelerine ihtiyaç duydukları her türlü yardım ve destek verilecektir. Mezun duruma gelen çocukların bir üst öğretim kurumuna kayıt ve kabulleri ile ilgili işlemler okulların kayıt dönemi içinde yapılacaktır.