Cezaevine kabulü uygun görülen malların...

 Cezaevine kabulü uygun görülen malların kuruma girişini müteakip ilgisine göre ambar ya da demirbaş defterine kaydı yapılacak, hibe işlemi ile ilgili bütün bilgi ve belgeler teftiş ve denetimlerde incelenmek üzere özel bir dosyada muhafaza edilecektir.
 Ceza infaz kurumlarındaki görev, güvenlik ve asayişi yakından ilgilendirdiğinden, bu kurumlarda sadece ceza infaz kurumundan sorumlu Cumhuriyet savcısı ile ceza infaz kurum müdürünün odasındaki telefon, şehirlerarası görüşmelere açık tutulacaktır. Şehirlerarası otomatik görüşmelere açık olan telefonların faturalarının dokümanlı olarak tanzim ettirilmesi sağlanacak, özel görüşme ücretleri ilgililerinden tahsil edilecektir.
 Faks cihazı kullanımına özen gösterilerek, gecikmesinde sakınca bulunmayan yazılar faks ile gönderilmeyecektir. Savurganlığın önlenmesine ve ödeneklerin yerinde harcanmasına özen gösterilecek, ihtiyacın önemine göre su ve elektrik kullanımı sağlanacaktır. Vana ve musluklar sık sık kontrol ettirilecek, arızalı olanlar zamanında onarılacaktır. Elektrik kaçağı bulunup bulunmadığı incelettirilerek, varsa kaçaklar önlenecek, gereksiz lambaların yakılmamasına özen gösterilecek ve tüm personel bu hususta uyarılacaktır.
 Kurumların soba ihtiyacı, kış aylarına girilmeden karşılanacak, yaz aylarında tamiri gereken soba ve kaloriferlerin onarımları ve baca bakımları yaptırılacaktır.
 Bütçe Kanunu ile alınan ödeneklerin çok kısıtlı bulunması sebebiyle, harcamalarda azami tasarruf kurallarına uyulacak, gereksiz harcamalardan kesinlikle kaçınılacak, ödenek tahsis edilmeden hiçbir mal ve hizmet alımı yapılmayacak, ihtiyaç fazlası ödenek bulunması halinde, derhal tenkis ettirilerek tenkis ilmühaberi Bakanlığımız Bütçe Dairesi Başkanlığına gönderilerek sonucundan Genel Müdürlüğümüze bilgi verilecektir.