Hükümlü ve tutuklular, mensup bulunduğu...

 Hükümlü ve tutuklular, mensup bulunduğu dinin ibadetlerini düzeni bozmayacak ve çalışmayı engellemeyecek biçimde serbestçe yerine getirebilir ve ibadette kullanılan eşyayı, dini yaşamı bakımından zorunlu olan kitap ve eserleri temin ve bulunduğu yerlerde muhafaza edebilir.
 Yabancı hükümlü ve tutukluların mensup bulunduğu dinin görevlilerince ziyaret edilmesi ve onlarla iletişim kurulması için Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca işlem yapılacaktır.
 Kütüphane faaliyetleri, Ceza İnfaz Kurumları Kütüphane ve Kitaplık Yönergesine göre yürütülecektir.
 Eğitimde teknolojik imkanların kullanılması amacıyla kurumun uygun bir bölümü televizyon, projeksiyon cihazı, VCD ve öğrenci sırası gibi eğitim araçlarıyla donatılıp, hazırlanacak programlarla hükümlü ve tutukluların belirli saatlerde bu sınıflardan yararlanmaları sağlanacaktır. Söz konusu sınıflarda kullanılmak üzere gerekli olan araçların öncelikle yerel olanaklarla karşılanmasına çalışılacaktır. Bu amaçla Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanmaya yönelik dersler için, il milli eğitim müdürlükleri ve il veya ilçe halk eğitim müdürlükleri, Açık Öğretim Fakültesi İrtibat Büroları ve özel dershanelerle iş birliği yapılacaktır. Hükümlü ve tutuklular tarafından sağlanan ve kurum idarelerince denetimleri yapılan bilgisayar, kasetçalar gibi eğitim amaçlı kullanılacak ders araçlarının oda veya koğuşlara götürülmesine izin verilmeyecek, bu sınıflarda eğitim ve öğretim servisi tarafından hazırlanacak programlar çerçevesinde kullanılmasına müsaade edilecektir. Merkezi yayın sisteminden de aynı amaç doğrultusunda yararlanılacaktır.