Çocuk eğitim evleri ve çocuk kapalı cez...

 Çocuk eğitim evleri ve çocuk kapalı ceza infaz kurumları ile kapalı ceza infaz kurumlarının çocuk bölümlerinde bulunan çocukların başka kurumlara sevklerinde, eğitim öğretimlerinin kesintiye uğramaması için yerine getirilmesi gerekli hususlar aşağıda belirtilmiştir.
 Çocuk eğitim evlerinde bulunan çocuklara, herhangi bir eğitim ve öğretim programına devam etmeleri halinde, eğitim ve öğretimlerini tamamlayabilmeleri için,
 21 yaşını bitirinceye kadar bu kurumlarda kalmalarına izin verilir.
 Çocuk eğitim evlerinde, çocuk kapalı ceza infaz kurumlarında ve kapalı ceza infaz kurumlarının çocuk bölümlerinde kalan ve akademik veya mesleki eğitimleri ile ilgili sınavlara katılacak çocukların herhangi bir nedenle başka kuruma yapılacak sevkleri, katılmaları gereken sınavların yapılacağı tarihten en az on beş gün önce tamamlanmış olacaktır. Bunun mümkün olmaması halinde, sevk emri çıkmış olsa dahi, çocuklar sınavları bitene kadar bulundukları kurumda tutulacak, sınavlara katılmaları sağlanacak ve tüm sınavları bittikten sonra sevkleri gerçekleştirilecektir.
 Herhangi bir nedenle bulundukları kurumdan başka bir kuruma sevk edilen çocukların eğitim öğretimlerinin kesintiye uğramaması için, nakil edilen çocuğa ait eğitim bilgi formu düzenlenerek, öğrenim durumu ile ilgili belgelerin fotokopileri forma eklenecek ve çocukla birlikte sevk edildiği kuruma teslim edilecektir. Belgelerin aslı ise daha sonra infaz dosyası ile birlikte kuruma gönderilecektir.
 İlgili birimlerin çalışmalarını etkili bir şekilde yürütebilmelerini sağlamak ve yazışmalarda karışıklığa sebebiyet vermemek amacıyla yetişkin ve genç hükümlü tutukluların eğitim ve iyileştirme çalışmaları hakkındaki her türlü yazışma, Yetişkin Eğitimi Şube Müdürlüğü ile yapılacaktır.