İlköğretim okullarına devam eden ve oku...

 İlköğretim okullarına devam eden ve okullarıyla ilişiği kesilmemiş çocuklardan, en az bir dönem notu bulunanların durumları, şube öğretmenler kurulunda değerlendirileceğinden, bu durumdaki çocuklar için de bu bölümün ikinci maddesinde belirtilen işlemler yerine getirilecektir.
 Çocukların sınav sonuçları, mezuniyet durumları ve bir üst öğretim kurumuna devamları ile ilgili bilgiler Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir. Devam etmekte olduğu eğitim kurumu tarafından yapılan disiplin soruşturması ile ilgili olarak, çocuğun savunmasını almak üzere okulundan kuruma gelen görevliye, gerekli her türlü yardım ve kolaylık sağlanacak, süreye bağlı işlemlerde bu sürelere titizlikle uyulacaktır. Çocuklar, ders seçimi, sınav tarihi, sınav sonuçları, disiplin işlemleri gibi öğrenimleri ile ilgili her türlü konuda düzenli olarak bilgilendirilecektir.
 Örgün eğitime devam eden çocuğun, kurumda bulunduğu süreden dolayı başarısız duruma düşmemesi için, tahliye tarihinden itibaren yedi iş günü içinde mazeretini, okuluna resmi bir belge ile bildirmesi gerektiğinden, tahliye edilen çocuğa, kurumda bulunduğu süreyi gösterir bir belge verilecek ve çocuk, bu belgeyi yedi iş günü içinde okul müdürlüğüne teslim etmesi gerektiği konusunda uyarılacaktır. Ayrıca, kurum müdürlüğü çocuğun tahliye tarihi ile kendisine ulaşılabilecek adres ve telefonları Genel Müdürlüğümüze bildirecektir.
 Öğrencinin özgürlüğü bağlayıcı ceza alarak eğitim evine nakledilmesi halinde, nakli yapan kurum ile naklin gerçekleştirildiği eğitim evi müdürlükleri, durumu bulundukları yerdeki milli eğitim müdürlüklerine bildirecektir. Yapılan yazışma ve işlemlerde, Anayasanın yirmi ve Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin kırkıncı maddeleri çerçevesinde, çocuğun adının karışmış olduğu fiille ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmeyecektir.