Maliye Bakanlığınca ödenekler belli dön...

 Maliye Bakanlığınca ödenekler belli dönem ve oranlarda serbest bırakılmaktadır. Buna göre, bütün ödenek taleplerinin bir dönem içinde karşılanması mümkün olmadığından, hizmetin önemi ve aciliyeti ile azami tasarruf kurallarına da riayet edilerek ödenek talebinde bulunulacak, talep yazılarında aracın markası, modeli ve plaka numarası belirtilerek yaklaşık maliyet cetveline eklenecektir.
 Akaryakıt tüketiminde savurganlığın önlenmesi ve hizmetin daha sağlıklı yürütülebilmesi için özellikle hükümlü veya tutuklu nakli yapan ring araçları mecbur kalmadıkça yol güzergahındaki ceza infaz kurumlarından akaryakıt istemeyecektir. Zamanında ve gerçek ihtiyaçtan fazla ödenek talebinde bulunulmayacak ve borçlanmamaya özen gösterilecektir.
 Aynı Cumhuriyet başsavcılığı idari denetimine bağlı birden fazla ceza infaz kurumu bulunan mahallere gönderilen ödeneklere ait ödeme emirleri, aynı muhasebe ya da mal müdürlüklerinde birleştiğinden ve aynı programı içerdiğinden, bir ceza infaz kurumu için gönderilen ödeneğin, diğer ceza infaz kurumu tarafından da kullanılması mümkün bulunmakla beraber, böyle bir durum, ödenek gönderilen ceza infaz kurumundaki hizmetin aksamasına neden olacağından, Genel Müdürlükçe hangi kuruma ne miktar ödenek gönderilmişse, o miktarı aşmamak suretiyle harcama yapılacak, diğer kuruma gönderilen ödenek kesinlikle kullanılmayacaktır.
 Ceza infaz kurumlarımıza yapılan hibe talepleri Bakanlıktan izin alınmak suretiyle Cumhuriyet başsavcılığınca kabul edilecektir. Ceza infaz kurumunun söz konusu eşyaya ihtiyacı bulunsa bile hükümlü, tutuklu veya bunların yakınları tarafından yapılmak istenen ya da belli şartlara bağlanmış hibe talepleri kabul edilmeyecektir. Ceza infaz kurumunun ihtiyacı bulunmayan, alınmasında fayda görülmeyen hibe talepleri Cumhuriyet başsavcılığınca reddedilecektir. Bakanlıkça hibe talebinin uygun görülmesi halinde özellikle buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi içine ceza infaz kurumuna girmesi yasak olan cisimlerin saklanabileceği mümkün olan eşyanın detaylı araması yapılacaktır.