İlgili mevzuat gereğince, ceza infaz ku...

 İlgili mevzuat gereğince, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların tedavi ve ilaç bedellerinin karşılanması, genel bütçeye ait ödenek talepleri ile gönderilen ödeneklerin harcanması, kurumlarda bulunan taşıtların ve kamu kaynaklarının kullanımı ile iaşe tabelalarının hazırlanmasıyla ilgili usul ve esasları göstermek, mevzuatın uygulanmasını kolaylaştırmak ve uygulamada ortaya çıkan sorunları gidermek amacıyla bu genelge hazırlanmıştır.
 Suçtan dolayı soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasında sağlık durumlarının belirlenmesi amacıyla sağlık muayenesi yaptırılacak kişiler ile ceza infaz kurumlarınca muayene, tetkik ve tedavi için resmi sağlık kurumlarına sevk edilen tutuklu ve hükümlülerin, muayene, tetkik kontrol ve tedavi bedellerinin Sağlık Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekle karşılanması Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünün yazılarıyla uygun görülmüştür. Bu itibarla, suçtan dolayı soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasında sağlık durumlarının belirlenmesi amacıyla sağlık muayenesi yaptırılacak kişiler ile ceza infaz kurumlarınca muayene, tetkik ve tedavi için resmi sağlık kurumlarına sevk edilen tutuklu ve hükümlülerin, muayene, tetkik, kontrol ve tedavi bedelleri, Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Ancak ilaç bedelleri Adalet Bakanlığı bütçesinden ödenecektir.
 Hükümlü ve tutukluların tedavileri için gerekli olan ve sadece ceza infaz kurumlarındaki revir, doktorluk ve polikliniklerde kullanılacak ilaç ve tıbbi malzeme bedelleri Genel Müdürlük Bütçesinin harcama kaleminden karşılanacaktır. Bu konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.