Şikayet kanun yoluna başvuru nedeniyle...

 Şikayet kanun yoluna başvuru nedeniyle yapılan yargılama sonunda, yerel mahkemece şikayetin kabulü ile tahliye emrinin iptaline dair verilen yerel mahkeme kararının incelenmesi karşı taraf müflis şirket ve iflas masası vekili ile karşı taraf ihale alıcısı şirket vekili tarafından istenilmesi üzerine, Yargıtay özel hukuk dairesinin ilamı ile aşağıdaki gerekçe ile bozularak dosya yerine geri çevrilmekle, yeniden yapılan yargılama sonunda mahkemece önceki kararda direnilmiştir.
 Yerel mahkeme ilamı ile söz konusu şirketin iflasına karar verildiği, iflas dairesinin ilgili dosyasından yapılan ihalede hazine adına kayıtlı yirmi parsel sayılı taşınmaz üzerinde müflis şirket lehine bulunan irtifak hakkının diğer şirkete satıldığı ve satışın kesinleşmesinden sonra, şikayetçi üçüncü şahsa tahliye emri gönderildiği anlaşılmıştır.
 Yasal süresi içerisinde şikayetçi tarafça icra mahkemesinde tahliye emrine karşı şikayette bulunulmuş, mahkemece de şikayetin kabulüne karar verilmiştir.
 İlgili Kanun hükmü gereğince taşınmaz borçlu tarafından veya hacizden evvelki bir tarihte yapıldığı resmi bir belge ile belgelenmiş bir akde dayanmayarak başkaları tarafından işgal edilmekte ise onbeş gün içinde tahliyesi için borçluya ve işgal edene bir tahliye emri tebliğ edilir. Bu müddet içinde tahliye edilmezse zorla çıkarılıp taşınmaz alıcıya teslim olunur hükmünü içermektedir.
 Anılan hükme göre, alıcıya ihale edilen taşınmaz bir üçüncü kişi tarafından işgal edilmekte ise ihalenin kesinleşmesi üzerine alıcı, icra dairesinden üçüncü kişinin taşınmazdan çıkarılmasını isteyebilir.