Gözlem ve sınıflandırma formunun psikol...
Gözlem ve sınıflandırma formunun psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından doldurulması gereken bölümlerinin Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri Yönetmeliği doğrultusunda kurum müdürünün denetim ve takibinde doldurulması sağlanacaktır.
İlgili form, hükümlü ve tutuklu analarının yanında kalan çocukların durumunu bildirmek için kuruma geldiği gün sosyal çalışmacı ve psikolog tarafından doldurulacak, Genel Müdürlüğe gönderilecektir. Çocukların durumunda anasının salıverilmesi, yakınlarına teslim edilmesi, kreşe başlaması gibi değişiklikler olması halinde söz konusu form tekrar gönderilecektir. İmzalanan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı İşbirliği Protokolü uyarınca, anasının yanında kalan çocukların kurum dışı kreş seçeneklerinden yararlandırılması sağlanacaktır.
Kuruma yeni gelen hükümlü ve tutukluları tanımak ve gelecekte bu bilgilerden yararlanmak amacıyla, kendileriyle ön görüşme yapılarak gerekli bilgiler formun tanıma bölümüne işlenecektir. Hükümlü ve tutuklularla yapılan bireysel görüşmeler, daha sonraki görüşmeler için kaynak oluşturması ve kurumlarda sürekliliğin sağlanması için kayıt altına alınacak ve formun takip bölümüne işlenecektir.
Grup oturumları tamamlandıktan sonra grubun oluşturulma amacına uygun olarak ulaşılmak istenen hedeflere ne derece ulaşıldığı, programın ne derece başarılı olduğu hakkında genel bir değerlendirme yapılarak forma işlenecektir.
Hükümlü ve tutuklulara acil müdahale gerektiren durumlarla ilgili, yapılacak görüşmeleri ve yönlendirmeleri belirtir bilgiler yazılacaktır. Tüm kriz durumlarından sonra krizin niteliğine göre en geç üç gün içerisinde hükümlü ve tutuklularla görüşme yapılarak kriz durumları müdahale formu doldurulacaktır.