Konferans metinlerinin birer nüshası, k...

 Konferans metinlerinin birer nüshası, konuşmacının konferans metnini vermemesi halinde eğitim kurulu üyelerinden birinin konferansa ait genel bilgilere ve içeriğine ilişkin düzenlediği rapor klasörde muhafaza edilecektir. Bu klasör, adalet müfettişlerinin ve Genel Müdürlük kontrolörlerinin denetimine hazır halde bulundurulacaktır. Önceden hazırlanıp, hükümlü ve tutuklulara verilmiş konferans metinleri, eğitim kurulunun kararıyla yetkin bir personel tarafından tekrarlanabilecektir.
 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı Arasında Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevlerinde Spor ve Diğer Serbest Zaman Etkinliklerine Yönelik İşbirliği Protokolü gereğince, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleriyle iş birliği yapılarak kurumlara antrenör, hakem, uzman, spor malzemesi, spor programları temin edilecektir. Bu şekilde çözüm üretilemediği takdirde, il veya ilçe milli eğitim müdürlükleriyle temasa geçilerek ek ders ücreti karşılığında beden eğitimi öğretmeni veya kurum personelinin görevlendirilmesi sağlanacaktır. Bunun da mümkün olmaması halinde emekli beden eğitimi öğretmeni, beden eğitimi öğretmeni yetiştiren okullardan mezun olmuş öğretmen adayları veya bu niteliklere sahip kişiler aracılığıyla hükümlü ve tutuklulara spor yaptırılacak ve kurum içi turnuvalar düzenlenecektir. Kurumların ihtiyaç duyduğu malzemelerin listesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü aracılığıyla temin edilebilmesi için her yıl kasım ayı sonuna kadar Genel Müdürlüğe gönderilecektir.
 Müdürlük teşkilatı olan ceza infaz kurumlarında, sportif faaliyetler, ilgili federasyonlar başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliğiyle geliştirilecektir.