Öğrencilerin salıverilmeleri halinde ik...

 Öğrencilerin salıverilmeleri halinde ikamet edeceklerini belirttikleri adresleri ilgili okullara kurum idaresi tarafından bildirilecektir. Ayrıca öğrenciler, salıverildikten sonra adres ve sınav yeri değişikliklerini okul müdürlüklerine bildirmeleri hususunda uyarılacaktır.
 Sınava katılmayan öğrencilerden sınava katılmama nedenlerini belirten bir dilekçe alınacak veya bu hususa ilişkin tutanak tutulacaktır. Sınava gireceği bildirilmesine rağmen sınava giremeyen öğrencilerin sınava katılmama nedenleri konusunda Genel Müdürlüğe bilgi verilecektir. Sınav tarihinden önce salıverilen öğrenci, sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezinde sınava girebilecektir.
 Sınav sonuç belgesinin ve sınav giriş ve sınav sonuç belgelerinin zamanında kuruma ulaşmaması halinde internetten yararlanılarak bu belgeler temin edilecek, öğrencilerin mağdur olmamaları için gerekli her türlü önlem alınacaktır.
 Kayıt işlemleri her öğretim yılı başında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan iş takvimi veya yönerge esaslarına göre yürütülecektir. Kuruma ulaşmaması halinde kurum idaresi ve öğretmeni tarafından iş takvimi veya yönerge zamanında temin edilecektir.
 Bir hükümlü veya tutuklunun öğrenci olduğu halde, kurum idaresi tarafından zamanında Genel Müdürlüğe bildirilmemesi veya hükümlü ve tutuklulara sınavlar hakkında bilgi verilmemesi gibi durumlarda sorumlular hakkında adli ve idari işlem yapılacaktır.
 Sınavlar için kurumlara sınav komisyonu gönderilmesi, sadece hükümlü veya tutuklu olan öğrenciler için geçerli bir uygulamadır. Hükümlü veya tutuklu olmadığı halde kurumda yapılan sınavlara katıldığı belirlenen ceza infaz kurumu personelinin sınavları iptal edilerek haklarında soruşturma açılacaktır.