Ceza ve infaz kurumuna Açık Öğretim Fak...

 Ceza ve infaz kurumuna Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan yeni bir yetişkin ve genç hükümlü ve tutuklu geldiğinde, hangi ceza infaz kurumundan geldiği de bildirilip, Yetişkin ve Genç Açık Öğretim Fakültesi Tutuklu veya Hükümlü Sınav Başvuru Formu düzenlenerek Genel Müdürlüğe gönderilecektir.
 Sınav merkezi olan kurumun müdürü, Açık Öğretim Fakültesi ile ilgili her hususta il sınav yöneticisi ile iş birliği yapacaktır.
 Hükümlü ve tutuklu öğrenciler, yol ve diğer şartlar göz önünde bulundurularak kapalı kurumlardan dış güvenlik görevlisi muhafazasında, açık kurumlardan sivil giyimli iç güvenlik görevlisi nezaretinde sınavdan en az iki saat önce sınava katılacakları ceza infaz kurumunda bulunacak şekilde sevk edilecek, sınavdan sonra bekletilmeden kurumlarına iade edilecektir. Açık ceza infaz kurumundan gelen hükümlüler sınav saatine kadar mümkün olduğunca diğer hükümlü ve tutuklulardan ayrı yerlerde barındırılacaktır.
 Kayıt ve sınav harçlarını, yol masraflarını ödeyemeyecek durumdaki hükümlü ve tutukluların bu tür masraflarının karşılanması için, il veya ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından, gönüllü kurum ve kuruluşlardan yardım istenecektir. Gerekirse yol masrafları eğitim kurulu kararıyla emanet para faizi hesabından veya kurum olanaklarıyla karşılanacak, hükümlü ve tutuklu öğrenciler maddi nedenlerle mağdur edilmeyecektir.
 Sınavların yapıldığı ceza infaz kurumlarında, kurum idaresince gerek sınav yapmak için kuruma gelen sınav komisyonuna, gerekse sınava katılan öğrencilere, gerekli her türlü yardım ve kolaylık gösterilecek, sınavların huzur içinde yapılması sağlanacaktır. Sınavların belirli merkezlerde yapıldığı göz önüne alınarak, kurumun fiziki şartları el verdiğince, bu sınavlar için gelen öğrencilerin kalabilecekleri ve sınavlara rahatça hazırlanabilecekleri bir koğuş veya oda ile sınavın yapılabileceği bir dershane düzenlenecektir.