Ceza ve infaz kurumuna yeni gelen hüküm...

 Ceza ve infaz kurumuna yeni gelen hükümlü veya tutuklu olduğu takdirde, bulunduğu kurumda sınava katılacak öğrencilerin sayısını gösterir liste ile sınava katılmak için başka bir kuruma sevki gereken öğrencilere ilişkin bilgileri içeren form düzenlenerek, sınavdan önceki haftanın ilk iş günü saat onikiye kadar bildirim yapılabilecek, bu tarihten sonra gelen öğrenciler yedek kutulardan sınava alınacaktır. Yedek kutulardan sınava alınan öğrencilerin cevap kağıtlarına yazdıkları öğrenci numaralarının ve kodlamalarının doğruluğu sınav sorumlusu kurum personeli tarafından mutlaka kontrol edilecektir.
 Sınavlar, sınav merkezleri olarak belirlenmiş ceza infaz kurumlarına gönderilecek olan sınav komisyonları tarafından yapılacaktır. Sınav merkezi olan kurumlar, sınavların ve kayıt işlemlerinin düzenli yürütülmesi amacıyla il milli eğitim müdürlükleri ve il veya ilçe halk eğitim müdürlükleri ile iş birliği yapacaktır. Açık Öğretim Fakültesi sınavları, Açık Öğretim Fakültesi Dekanlığı ile iş birliği yapılarak ceza infaz kurumlarına gönderilen sınav komisyonları tarafından gerçekleştirilecektir. Kayıt işlemi öğrencinin bulunduğu kurumun bağlı olduğu il merkezinde yapılacaktır.
 Açık Öğretim Fakültesini kazanan hükümlü ve tutuklu öğrencilerin kayıt işlemleri yakınlarından biri tarafından yapılabilir. İşlemlerin öğrencinin yakınları tarafından yapılamaması halinde, öğrencinin bulunduğu kurum tarafından sınav merkezi olan kuruma bilgi verilerek, gerekli belgeleri gönderecek ve kayıt işlemi il merkezlerindeki sınav merkezi olan ceza infaz kurumlarından yapılacak müracaatlarla birlikte, sınav merkezi olan kurum idaresince görevlendirilecek bir personel tarafından gerçekleştirilecektir.