Ceza Muhakemesi Kanununa göre, kapalı d...

 Ceza Muhakemesi Kanununa göre, kapalı duruşmanın içeriği hiçbir iletişim aracıyla yayımlanamaz. Açık duruşmanın içeriği, milli güvenliğe veya genel ahlaka veya kişilerin saygınlık, onur ve haklarına dokunacak veya suç işlemeye kışkırtacak nitelikte ise, mahkeme, bunları önlemek amacı ile ve gerektiği ölçüde duruşmanın içeriğinin kısmen veya tamamen yayımlanmasını yasaklar ve kararını açık duruşmada açıklar.
 Duruşmanın düzeni, mahkeme başkanı veya hakim tarafından sağlanır. Mahkeme başkanı veya hakim, duruşmanın düzenini bozan kişinin, savunma hakkının kullanılmasını engellememek koşuluyla salondan çıkarılmasını emreder. Kişi dışarı çıkarılması sırasında direnç gösterir veya karışıklıklara neden olursa yakalanır ve hakim veya mahkeme tarafından, avukatlar hariç, verilecek bir kararla derhal dört güne kadar disiplin hapsine konulabilir. Ancak çocuklar hakkında disiplin hapsi uygulanmaz hükümlerine yer verilmiştir.
 Bu tedbirler, yargılamanın amacına uygun ve sağlıklı bir şekilde yapılarak sonuçlandırılması için konulan ve uluslararası düzeyde kabul gören temel kurallar arasında bulunmaktadır.
 Bu itibarla, adliye binalarında meydana gelebilecek olayların önlenmesi amacıyla bina içinde ve dışında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, düzeni bozan ve suç işleyenler hakkında gereken kanuni işlemlerin yapılması, adliye binası içerisine ve yargılama sırasında duruşma salonuna her türlü sesli veya görüntülü kayıt veya nakil olanağı sağlayan aletlerin girişine izin verilmemesi,
 Mahkeme başkanı veya hakiminin duruşmanın düzen ve disiplinini sağlamaya yönelik kararlarının yerine getirilmesi konularında gereken dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim.